Uncategorized

Mango-parmaham buideltjes

Ik zal met de deur in huis vallen: soms heb je gewoon behoefte aan een getweakte versie van een oud en beproefd recept. Omdat je iets comfortabels wilt maken, in de zin van ‘ been there, done that’, omdat je eters krijgt maar een van hen is allergisch voor het hoofdingredient van wat je had willen maken, omdat je echt eens behoefte hebt aan wat anders. of gewoon, omdat het kan.

Hieronder vind je de vlees-versie van een oud en beproefd recept, zalmbuideltjes met Hollandse garnalen vulling. Deze versie is met serranoham, mango en geitenkaas. Bij uitstek geschikt voor een kerstdinertje!

 

Je hebt nodig (4 personen)

4 cappuccinokopjes

keukenfolie

200 gram Parmaham of serranoham

75 gram zachte geitenkaas (plak Bettine Blanc, evt met kruiden)

1 rijpe mango

3  a 4 bosuitjes, zeer fijn gesnipperd.

2 a 3 eetlepels creme fraiche

snufje kerriepoeder

halve komkommer, geschild

twee eetlepels zeer fijngesnipperde bieslook

 

Bekleed de kopjes strak met huishoudfolie. Beleg de kopjes vervolgens tot de hele binnenkant afgedekt is met serranoham; laat aan alle kanten ongeveer 2-3 cm overhangen. Schil de mango en snijd vervolgens de mango en de geschilde komkommer in kleine blokjes van max 0,5 cm. Verbrokkel de geitenkaas en meng deze met met de gesnipperde bieslook, bosuitjes, kerriepoeder, creme fraiche en de mango, komkommer en geitenkaas. Schep de vulling in de vier kopjes en druk heel lichtjes aan. Vouw de ‘overhangende’ flappen weer terig om zo het pakketje te sluiten. Dek weer af met de overhangende folie en zet weg in de koelkast tot gebruik. Serveer om een bedje van salade mesclun.

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Mango-parmaham buideltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s