Uncategorized

Break a (L)egg

Ik ben er nog steeds niet uit hoe ik mijn ei nou het liefste eet. Raar he? ben je 37, is dat nog een van de onbeantwoorde vragen des levens. Er is ook gewoon zoveel keus. Gekookt, gebakken, in een smeuïge omelet of nog smeuïger roerei. Van zachtgekookt en van roerei ben ik toch echt wel fan. Toch eet ik het niet zo vaak, want manindewolken eet zijn eitjes het liefst gebakken en op twee verschillende manieren  eieren maken op zondagochtend past niet in mijn relaxed-de-dag-beginnen schema.

Paste, want laatst kwam ik een supersimpel receptje tegen van (wie kan het ook anders) Jamie Oliver. Hij “wackt” de oven op zijn “maxx”, pakt een bakkie, pleurt er wat lekkere dingetjes bij, piep piep, en klaar is je ei. Zo makkelijk, da moest uitgeprobeerd worden. Conclusie; dit komt vaker op het menu. Ik denk zelfs dat man in de wolken hier wel voor overstag gaat….

Lekker voor het weekend bij de brunch of het ontbijt!

image

Men neme:

Een ramequin of een ander 1 persoonsovenschaaltje (cocotte werkt ook goed).

Een ei per persoon.

Wat je maar lekker vind bij je ei: ik gebruikte de laatste keer zachte geitenkaas, tomaatjes, basilicum, bieslook en zout en peper.

Verwarm je oven voor op de maximale stand (ja echt waar, is hoog, ik had het ook niet gedaan – eigenwijs- en toen moest het ei alsnog langer in de oven). Vet een schaaltje in, verdeel er een paar stukjes tomaat, brokjes geitenkaas, en een half handje fijngesnipperde basilicum en bieslook overheen. Breek er een eitje boven en draai evt een beetje met het bakje zodat het aan alle ingrediënten ‘hecht’.

Zet het bakje ongeveer 10 minuten in de oven. Blijf er de laatste minuten even bijstaan, want je oven staat erg hoog en het ei kan zomaar verbranden. Als de dooier nog een klein beetje zacht is maar het witte van het ei gestold met wat crispy randjes, is het goed!.

Voor serveren nog even afmaken met versgemalen zout en peper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s