Uncategorized

Set the mood

Het meiden diner waar ik het afgelopen week over had, had natuurlijk ook een opwarmertje nodig. Omdat de dames waren uitgenodigd midden in de kinderen-eten-ennaar-bed-logistiek, moest het een gerechtje zijn wat in het geheel voorbereid kon worden en waar je voor de afwerking geen omkijken naar hebt. Om daarna liefst met de handen op te peuzelen. Deze bruschetta’s voldoen aan die voorwaarden.

IMG_5373

Bruschetta’s met mozzarella, geroosterde tomaatjes en balsamicosiroop. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 120 ml balsamicoazijn met 3 grote eetlepels (met kop erop) bruine basterdsuiker in een klein pannetje en breng dit aan de kook. Laat het 10-15 minuten zachtjes pruttelen totdat het tot de helft is ingekookt en laat daarna iets afkoelen. Meng ongeveer 15 cherrytomaten in een bakje met een scheutje olijfolie en wat zeezout. Snijd een stokbrood in schuine plakjes. Neem een groot bakblik waar je aan de ene kant plakjes stokbrood in legt en aan de andere kant de gemarineerde tomaatjes. Sprenkel wat olijfolie over de broodjes en zet het bakblik in de oven. Zet ze 8 tot 10 minuten in een oven van 225 graden totdat de broodjes geroosterd zijn en de tomaatjes net zacht zijn geworden (onder de grill kan natuurlijk ook, verkort dan de tijd). Keer de broodjes halverwege om. Haal het bakblik uit de oven en draai de temperatuur terug tot 200 graden. Neem een grote ovenschaal of bakplaat. Beleg alle stokbroodjes met een plakje mozzarella, een geroosterd tomaatje en zet de plaat ongeveer 5 minuten terug in de oven. Haal uit de oven en besprenkel met wat balsamicosiroop. Is de siroop hard geworden (want teveel afgekoeld), maak hem dan weer vloeibaar door hem eventjes te verwarmen in de magnetron. Schik ze voorzichtig mooi op een bordje en bestrooi met wat verse blaadjes basilicum, en naar smaak versgemalen peper en zout. Eet smakelijk!

Advertenties

Een gedachte over “Set the mood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s