Uncategorized

Lentegroen

Morgen wordt het lente. Echt lente, temperaturen boven de 15 graden, zonnetje, terrasje, misschien zelfs wel rokjes dag. Ja, er zullen vast fanaten zijn die de gelegenheid aangrijpen een rokje aan te trekken met blote benen eronder. Nou, ik kan je verzekeren; ik heb gisteren tijdens een dagje shoppen mijn blote benen nog eens goed gecheckt in de paskamer met van dat fijne felle licht erbij, mooi dat daar geen rokje-met-blote-benen-actie aan te pas komt voorlopig.

Dus tijd voor een nieuwe associatie ronde. Waar denken we nog meer aan bij lente? Juist, groen. Groen gras, groene bloemblaadjes, groene salades… ha, ik ben weer in de keuken beland!

Mocht je nog iets simpels zoeken voor bij de koffie morgen, hangend in je nieuwe loungeset voor in de tuin, waag je dan eens aan onderstaande taart. Super simpel (want zelfs Thomas Acda kan hem maken), heerlijk fris  van smaak door de limoenen, en zo klaar. Met Key Lime Pie heeft het weinig te maken trouwens, maar he, een kniesoor die daar op let als jij hem komt serveren in je rokje met blote benen eronder….

 

 

 

Key Lime Pie van Thomas Acda

1 pak bastognekoeken

150 gram roomboter

400 gram gecondenseerde melk

5 eidooiers

sap van 3 limoenen

rasp van 1 a 2 limoenen

evt slagroom voor erbij

Verkruimel de koek  door  de smeltende boter. Druk het mengsel plat in de bakvorm. Laat dit 8 minuten bakken  op 190 graden en haal daarna weer uit de oven. Laat eventjes afkoelen.

Klop ondertussen de eidooiers en gecondenseerde melk door elkaar. Meng dan de limoen en de rasp erdoor. Niet te veel kloppen, want dan gaat het schuimen en dat wil je in dit geval niet. Doe het mengsel  in vorm en bak het geheel nog 15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Na afkoelen liefst nog even verder laten afkoelen in de koelkast, voor je hem aansnijdt. Maar vooruit, het deert niet als je daar niet op kan wachten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s