Uncategorized

Hoe heurt het eigenlijk

“Een avondmaaltijd hoort warm te zijn”. Man in de wolken is daar altijd heel stellig in. Zelfs als de mussen van het dak vallen. Maar als ik voor pampus naast die mussen in de tuin lig, gaat die vlieger voor mij echt niet op. Doe mij maar koud, fris, luchtig, hooguit kamertemperatuur. Salades en ‘graasvoer’ zijn dan mijn favoriet.

Onderstaande salade is supermakkelijk en zowel lauwwarm als koud erg lekker. Goed klaar te maken in de koele avonduren om de volgende dag op een picknickkleedje met nog meer graasvoer te verorberen.

Kook 2 pakken parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing (parelcouscous? ja, parelcouscous. Ooit per abuis mee naar huis genomen door man in de wolken en sindsdien bijna standaard gebruikt ipv gewone couscous. verkrijgbaar bij onder meer Plus supermarkt en Appie). Dit duurt zo’n 11 tot 12 minuten. Snijd ondertussen van een potje zongedroogde tomaatjes de grote exemplaren in tweeën. In de potjes tomaatjes op olie zit meestal ook een knoflookteentje; snipper deze ook fijn. Snijd een komkommer in hele kleine blokjes (van hooguit een halve cm). Snipper de blaadjes van een bosje bladpeterselie fijn. Verkruimel een dikke plak zachte geitenkaas (laat de korst weg. Giet ondertussen de couscous af en doe er een scheutje olijfolie door, roer even om. Gebruik de olie uit het potje zongedroogde tomaten op olie om een dressing te maken; voeg het sap van een halve citroen en de rasp van een hele citroen toe aan de olie en schud goed. Voeg nog wat zout en peper toe indien nodig. Schep alle ingrediënten door elkaar. En klaar ben je!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s