Uncategorized

Iedereen om

Mijn schoonvader is niet eens van de meest complimenteuze personen op aard. Het zit niet in zijn aard om je ergens over de hemel in te prijzen, maar ook een eenvoudig ‘goed gedaan’  of ‘dat was lekker’ zal zelden of nooit onuitgenodigd zijn mond verlaten. Dat geeft niks, maar soms zou het wel eens leuk zijn als zijn feedback eens uit wat meer bestond dan stilte in geval van lekker eten en gemopper over dat hij niet van kazige dingen houdt wanneer ik iets daarmee op tafel zet.

Gisteren was mijn echtgenoot jarig, en daarmee natuurlijk mijn schoonvader op visite. Sinds ik een kind heb rondlopen in huis, zijn mijn culinaire uitspattingen op verjaardagen wat bedeesder dan vroeger. Ik maande mensen altijd maar om voorafgaand aan het verjaardagsfeestje beter licht te lunchen, en misschien ook rekening te houden met het ontbijt, zodat ik zoveel mogelijk van mijn zelfgemaakte hapjes kon afzetten. Dit keer had ik me, mede onder aanvoering van mijn wederhelft, wat ingehouden onder het motto; leverworst en kaasblokjes zijn ook oké.

Dat gaat mij persoonlijk dan wel weer wat ver, dus wilde ik wel wat origineels op tafelzetten (naast de leverworst en de kaas :)). Ik koos onder meer voor een op een andere blog gevonden recept voor minitaartjes, wat ik naar eigen inzicht wat heb aangepast.

Toen iedereen vrolijk aan een natje en een droogje zat, werd ik tijdens het uitserveren van een drankje ineens bij mijn arm gegrepen door mijn schoonvader. “Ik weet niet wat het is, maar ik vind alles zo lekker vandaag! Je kunt maar goed koken hoor!”. Vervolgens tegen mijn dochter; ” Die moeder van jou die kan maar een hoop dingen goed hoor!”.

Je begrijpt; ik ben pas zojuist weer opgekrabbeld van de vloer.

Ook je schoonvader overwinnen met je culinaire kunsten? Wat mij betreft is dit een succesnummer!

Afbeelding

Spinazie-artisjok taartjes

Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak een mengsel van 1 grote pot grofgesneden gemarineerde artisjokken (uiteraard zonder de olie), een kleine zak grofgesneden en daarna gewokte spinazie (laat de spinazie na het wokken even uitlekken, anders worden je taartjes zo nat en niet goed gaar), een pakje bressot/boursin kruidenroomkaas, een eetlepel mayonaise, een eetlepel groene pesto, 1 a 2 eetlepels crème fraiche en een kopje geraspte oude kaas, parmezaanse kaas of pecorino kaas. Proef het mengsel even en pimp eventueel nog met wat zout en peper.

Vet twee mini-muffin bakvormen in (gebruik het liefst een oliespray). Rol een pak croissantdeeg helemaal uit en snijd dit met een pizza- slicer in 24 vierkantjes. Beleg de holletjes van de bakvormen met de stukjes croissantdeeg, verdeel je spinazie-artisjokmengsel erover. Beleg ieder bakje met 1 of 2 blokjes mozzarella. Bak 15 minuten op 200 graden.

NB; ik heb de taartjes 20 minuten op 200 graden gebakken, maar daardoor werden ze wel wat donker. Houdt ze dus het liefst even in de gaten wanneer ze in de oven staan en haal ze er uit wanneer jij de kleur goed vindt.

2 gedachten over “Iedereen om

  1. Nou, als je schoonvader dit lekker vindt, ga ik ze zeker een keer maken. (Dit moet Leo haast ook lekker vinden !!!!!) Het recept gepikt en opgeslagen, klinkt in ieder geval heerlijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s