Uncategorized

Het zwarte gat

20121229-002903.jpg

Vroeger leek het allemaal zo belangrijk. Wat je aandeed met kerst, wat je zou koken, of je wel de goede wijn in huis had. Of iedereen het wel gezellig had en dat je vooral niks zou missen van de leuke programma’s die in de kerstweek uitgezonden worden. Alle familieleden tevreden? Check. Banyuls voor bij de chocolade-soufflé? Check. Het hele feestje begon dan een paar dagen later overnieuw. Heb je wel een exclusieve fles plop in huis, komen je oliebollen wel bij de winnaar  van de AD-oliebollentest vandaan? En zijn oliebollen niet helemaal passé, zo van vorig jaar? Met al die opgeklopte en zelfopgelegde verwachtingen kon het niet anders dat ik ieder jaar weer met een enorme kater in het zwarte gat dat januari heet kukelde. Teleurgesteld (want er was nergens meer munt te krijgen voor in die bijzondere cocktail), volgevreten en gezopen (want altijd te veel in huis) en met de zeurende gedachte dat ik het net niet goed genoeg gedaan had. Want had iedereen wel genoeg aandacht gehad? Genoeg en lekker gegeten? Kortom, heb ik de wereld weer kunnen redden? 🙂

De feestdagen van de afgelopen twee jaar verliepen echter anders. Op onverklaarbare wijze was ik ineens los van verwachtingen, verplichtingen en wilde ik het vooral leuk en gezellig hebben. Met veel dierbaren en geliefden om me heen, of dat nou achter de gourmet is, aan de chique kerstdis of bij een intiem diner met zijn tweeen is. Eén persoon vult namelijk de hele ruimte; mijn kleine meid. Voor mij geen zwart gat dit jaar, maar een gevuld hart. Daar kan geen gevulde maag tegen op.

 

PS: Deze kerst aten wij een oude klassieker, een oude (of liever gezegd jonge favoriet) en een lang uitstaande belofte met kerst. Ik presenteer ze aan je in omgekeerde volgorde.

De eerste (of de laatste): Meringue-semifreddo https://claudindewolken.wordpress.com/2010/08/29/meringue-semifreddo-taart/

Advertenties

2 gedachten over “Het zwarte gat

  1. Precies, en met kleine meid en bij ons ook de kleine knul maakt het niet uit Wat je eet, maar Dat je eet, liefst samen aan tafel en dan ben ik al gelukkig!! (t waren hier stoofperen (altijd lekker) en een rollade. )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s