comfort food·gemakkelijk·oven·ovenschotel·Uncategorized·vis

Easy Peasy

>20121125-213023.jpg

Je mag me gerust een fan van Jamie Oliver noemen. Ik heb voor hem altijd een zwak gehad. Hoe langer hoe meer ik in zijn kookboeken en programma’s duik, hoe meer ik er achter kom hoe comfortabel gemakkelijk en toegankelijk zijn recepten zijn. Op alle niveau’s; of hij nu voor Tony Blair moet koken in zijn restaurant of in zijn kookprogramma’s in zijn eigen keuken zijn favoriete ketchuprecept staat uit te leggen (je kunt je afvragen waarom je in vredesnaam je eigen ketchup zou willen maken, als je ook Heinz hebt, maar hé, iedereen zijn eigen battle).

Zo ben ik nu weer getriggerd door de trailers van zijn nieuwe kookprogramma, Jamie’s 15 minute meals. Ik was al erg gecharmeerd van zijn boek 30 minute meals, maar van dit boek (wat ik overigens nog niet in huis heb), krijg ik helemaal de positieve kriebels. Kun je met 30 minute meals op een doordeweekse dag een aardig tweegangenmaaltje inclusief bijgerechten op tafel zetten als er vrienden aanschuiven, met 15 minute meals eet je ook op een doordeweekse dag na je werk origineel. Denk ik, want ik heb het boek nog niet gelezen…

Bij gebrek aan Jamie, hier een makkelijk én snel recept uit de Delicious. Slechts 20 minuten, waarvan 10 in de oven; net lang genoeg om even te douchen en met frisse natte haren en een dampend bord op de bank te duiken.

Vispakketjes met olijven en kruiden, 4 personen.

Verwarm de oven op 190 graden. Scheur 4 stukken aluminiumfolie van 30 cm af en leg ze op je werkvlak. Scheur vier vellen bakpaper van dezelfde grootte af en leg deze op de folie. Verdeel 120 gram spinazie erover en leg er een kabeljauwfilet (of andere stevige witvisfilet) op. Verdeel 2 kleine dunne courgettes, in plakken gesneden, en 40 kleine zwarte olijven over de vis. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over de vis. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Doe 100 ml olijfolie in een kom en voeg er 2 theelepels geraspte citroenschil, 2 eetlepels citroensap, 1 fijngehakte teen knoflook, en 1 eetlepel fijngesneden munt, 2 eetlepels fijngesneden basilicum, en 1 eetlepel fijngesneden bieslook aan toe. Roer door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel wat van de dressing over de filets. Vouw de zijkanten van de pakketjes omhoog en maak ze dicht. Bak de filets gaar in 10 minuten in de oven of tot de vis gaar is. Vouw de pakketjes open en besprenkel met de rest van de dressing.

PS: de oplettende lezer heeft gemerkt dat ik een keertje Ottolenghi oversla.. volgende keer weer!

PSPS; Jamie zien? Vrijdag, maandag en woensdag om 22u op 24 kitchen.

Advertenties

2 gedachten over “Easy Peasy

  1. ja dat dacht ik dus ook, heerlijk die 15 minute meals .. zag vandaag een heerlijk broodje vis voorbijkomen die ik a.s zaterdag eens ga maken, lekker met sauce tartare en mushed pies .. met munt .. die gaan we uittesten, dochterlief, geen liefhebster van vis, leek dit zelfs aangenaam … we gaan het zien a.s. zaterdag 😉 bij de weg, I♥Jamie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s