Uncategorized

Vluggertje

Soms heb je ernstig behoefte aan een toetje maar niet zo ernstig behoefte aan veel calorieen of veel werk. Fruit kan dan uitkomst bieden. Omdat een mandarijntje pellen op de bank ook wel erg kaal is, heb ik hier een leuke manier voor je beschreven om fruit naar de titel ‘echt dessert’ te pimpen.

Haal een bosje munt en zorg dat je een limoentje en fijne kristal suiker in huis hebt. Snijd een flinke lading (bord vol) (gewassen en geschild) fruit van je eigen voorkeur (liefst tropisch fruit, zoals mango, ananas, maar ook aardbeien, frambozen en bijvoorbeeld bosbessen lenen zich er goed voor), in dunne plakjes (klein fruit laat je uiteraard gewoon heel) en drapeer alles op een groot bord. Pak een vijzelf erbij, pluk je bosje munt leeg -houd een paar blaadjes achter- en doe de blaadjes in de vijzel, voeg sap van een half limoentje erbij, en twee volle eetlepels (met kop) suiker. Pureer in de vijzel tot je een glad papje hebt (als je liever een iets meer dressing achtige structuur wilt, voeg dan het sap van de andere helft van de limoen ook nog toe. Besprenkel het fruit met de dressing, en klaar ben je!

20121125-211452.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s