Uncategorized

Mussen-van-de-daken-salade

Ik hou van koud. Wanneer dit soort tropische temperaturen ons land betreden, gaat mijn lust voor warme gerechten als het ware op slot. Ik droom van sushi, zelfgemaakt ijs, kannen sangria of icetea met veel ijsblokjes en gazpacho (al ben ik niet eens zo heel erg gek die laatste; koude tomatensoep klinkt nou eenmaal niet erg aantrekkelijk).

Het vooruitzicht te moeten koken in een keuken die aanvoelt als een stoomketel vind ik op dit soort dagen dan ook niet erg aanlokkelijk. Ik wil bezweet thuis kunnen komen uit mijn werk, opfrissen, luchtige outfit aan en aanschuiven op de bankjes buiten met een easy-wegvreet maaltijd. Dat kan met deze pastasalade. Moet je hem wel de avond van tevoren hebben voorbereid. Wanneer de keuken afgekoeld is  🙂

Het leuke aan pasta salade is dat je kan gebruiken wat je maar in huis hebt. Mijn enige regels zijn dat er iets zouts in de zin van kaas of worst in zit (of allebei), iets knapperigs, en iets om het geheel wat smeuiger te maken.

Ik gooide er deze keer in;

Basis:

gekookte pasta voor 2 personen (ik heb voor de gelegenheid een gezellige zak gekleurde gemengde pasta gebruikt, maar je kan iedere soort stevige pasta gebruiken; farfalle, penne, fusilli… gebruik in ieder geval gedroogde pasta en geen verse, die wordt slap en klef in een pastasalade)

Olijfolie

klein scheutje balsamicoazijn

eetlepel pesto, liefst verse.

Voor het zoutje:

geitenkaas (ronde plak betinne blanc, verkruimelen met je handen)

Franse droge worst (of fuet, of friese droge worst, of salami, of chorizo,of….)

blokjes gewone jonge (of jong belegen) kaas

Voor het knappertje:

blokjes komkommer

blokjes paprika

paar bosuitjes in ringen

Eventueel nog afmaken met wat versgemalen peper, en voor het geval je een zoutliefhebber bent nog wat zout. Kan je zoals mijn man maar moeilijk wennen aan pasta zonder saus, hé, smokkel dan met één of twee eetlepels creme fraiche of zure room.

Eet en relaxed u smakelijk. 🙂

Image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s