cacao·chocola·ijs·meringue·oreo·semifreddo·taart·yoghurt

Meringue semifreddo taart

Soms kom je in een kookboek of een tijdschrift een recept tegen waarvan je weet dat het een hit gaat worden. Omdat het er spectaculair uitziet, omdat het dodelijk simpel is om te maken of omdat het fantastisch smaakt. Dit recept komt wat mij betreft voor alle drie in aanmerking. Mijn eigen twist er aan gegeven: binnenkort te proeven op OP4! 🙂

Meringue semifreddo taart

nodig voor een nagerecht voor 6 tot 8 personen

300 ml slagroom
5 eetlepels suiker
200 ml boerenyoghurt
150 gram meringues, grof verkruimeld
grote doos oreo koekjes
50 gram roomboter
kleine springvorm bekleed met bakpapier

Verkruimel de koekjes  en meng ze met de iets zacht geworden boter en vul er de bodem van de bekleedde springvorm mee. (wil je een helemaal zwarte bodem van je ijstaart, schraap dan de witte crème uit de koekjes en spatel die later door je room/yoghurt mengsel). Laat de bodem weer even stevig worden in de koelkast. (circa 30 minuten)
Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel er de yoghurt en driekwart van de verkruimelde meringue doorheen. Schep de ijsbasis in de springvorm en verdeel de rest van de meringue er overheen, druk die lichtjes aan. Zet de semifreddo minstens 4 uur in de vriezer om te bevriezen.
Haal de semifreddo zo’n 20 minuten voor serveren uit de vriezer. Helemaal af met een héél klein snufje cacao eroverheen.

Advertenties

2 gedachten over “Meringue semifreddo taart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s